Perma (Saçın Kıvırcıklaştırılması) Nasıl Yapılmalıdır - Bayan Saç Modelleri Trendi Saç Bakımı

En Yeni Eklenen

Reklam Alanı 720

Responsive Ads Here

Yazı Ust Reklam

Yazı Ust Reklam
Responsive Ads Here

27 Ocak 2015 Salı

Perma (Saçın Kıvırcıklaştırılması) Nasıl Yapılmalıdır

Saçın dalgalı olması tam anlaşılamamış kompleks bir durumdur. Bunu sağlamak için saç, kademeli protein dizisi (sistindeki sülfür- sülfür çapraz bağı) ile karşılaştırılır. Hidrojen bağları gibi zayıf bağlar kolayca kırılır ve ıslak saç tekrar basitçe fırça ve kıvırıcılarla (bigudi) birleştirilir.

Fakat su ve havayla karşılaşınca bağlar kırılarak tekrar birleşirler. Kalıcı olarak saça şekil vermek için çok sayıda disülfit bağlarının yeniden yapılandırılması gerekir. Yeni çıkan saçlar bu işlemden etkilenmezler, yeni kökler kendi doğal şekilleriyle uzarlar. Perma solüsyonları 2 ajana bağlıdır:

Perma Saç Modeli

Düzleştirme

Saç düzleştirme mekanik olarak preslenerek veya kimyasal gevşeticiler kullanarak yapılır ve uygulama özellikle siyah ırkta popülerdir.

Presleme

Sıcak tarama (hot combing) hidrojen bağları yıkarak geçici düzleştirme sağlar. Günümüzde bu teknik daha az uygulanmaktadır. İlk tekniğe sıcak metal aletlerle presleme ve merhem kullanımı eklenmiş ve yeni aletlerle geliştirilmiştir. Sıcak metal tarak kökten uca kadar saç düzleşene kadar saçtan geçirilir. Sıcaklık 150 °C-260 °C’ye ulaşır ve bu işlem "hot comb alopesi" yol açabilir20,26.

Kimyasal gevşetme

İantiyonizasyon çok kıvırcık saçları düzleştirmek için uygulanmaktadır. Sodyum hidroksit, guanidin hidroksit, potasyum hidroksit, lityum hidroksit gibi çeşitli gevşetici ajanlar vardır

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yazı Ust Reklam Alanı

Responsive Ads Here

Pages