Saç Boyarken En Fazla Dikkat Etmeniz Gereken Şeyler - Bayan Saç Modelleri Trendi Saç Bakımı

En Yeni Eklenen

Reklam Alanı 720

Responsive Ads Here

Yazı Ust Reklam

Yazı Ust Reklam
Responsive Ads Here

13 Haziran 2014 Cuma

Saç Boyarken En Fazla Dikkat Etmeniz Gereken Şeyler

Saçlarınızı Boyarken Nelere Dikkat EdilirHer kadın aynaya baktığında kendinde bir değişiklik görmek ister. Bunun da en kolay seçeneği saç rengini değiştirmektir.

Ancak çalışan kadınlar için kuaförde zaman harcamak, bir başka zamandan çalmak anlamına geldiği için oldukça fazla kez böylesi değişiklikler arka plana atılır. Bu nedenle artık her gün daha fazla kadın gerek zamandan ve paradan tasarruf etmek, gerekse sadece denemek amacıyla saçını evde boyamayı tercih ediyor. 

Siz de markette dolaşırken saç boyası reyonunda takılıp bir türlü karar veremeyenlerdenseniz, işte size mükemmel sonuçlar elde etmenin püf noktaları!

Öncelikli olarak saçlar beyazlamaya başlamadan önce saç boyaları tercih edilmemeli. İlla kullanılacaksa mümkün mertebede az saç boyası kullanılmalı.
Ayrıca metod sırasında mümkün mertebe saç boyasını uzun süreli başınızda tutmayın. Uygulama sonrası saç derinizi iyice yıkayın. Farklı saç boyalarını birbirine karıştırıp kullanmayın. 

Saç boyalarının içeriğini mutlaka okuyun ve cildinize alerji oluşturabilecek içeriklerden uzak durun. Saç boyasını uygularken mutlaka eldiven kullanın. Kaş ve kirpiklerinizi asla saç boyasıyla boyamayın. Bunun tersi bir metod göz ve göz çevresinde alerjik reaksiyonlara ve rahatsızlıklara neden olabilir. Saç boyası üzerindeki yönergeleri saç boyasını kullanmadan önce mutlaka okuyun.



Ayrıca saç boyası seçiminde mümkün mertebe doğal bitki özlerinden elde edilen bitkisel saç boyalarını tercih edebilirsiniz. Bu sayede kimyasal içeriklere sahip saç boyalarından uzak durarak cildinizi ve kendinizi güven altına almış olursunuz.



DOĞAL BOYALAR SAÇI KUVVETLENDİRİR




Kına fazla popülerdir. Kınanın avantajı çivit, papatya gibi diğer doğal boyaların saç sağlığına verebileceği tehlikelerin hiçbirini bulundurmamasıdır. Kına en fazla tanınan doğal saç boyasıdır. Hem saç boyası hem de dövme yapımında kullanılan kına; Kuzey Afrika, Orta Doğu ve Hindistan’da yetiştirilen bir bitkiden elde edilir. Bu bitkiden elde edilen renkler sarıdan kırmızıya kadar değişirken esmer veya turuncu tonlarından geçer. Bunlar da maun ve kumral yansımalar elde edilmesine neden olur. 



Birçok doğal boya kına kullanılarak yapılır. Ancak, bu bitki fazla bir renk seçeneği sunmaz; bu nedenle bazı üreticiler kına ile çivit gibi farklı karışımlar yoluna gider. 



Doğal boyalar saç telinin içine nüfuz etmez, beyaz saçı tam olarak kapatamaz. Ancak saça bir ışıltı ve dolgunluk kazandırır. Dolayısıyla saça bakım yapmaları nedeniyle avantajlıdır. Eğer saçınızı boyamak değil de sadece kuvvetlendirmek istiyorsanız nötr kına uygulayın: boya maddelerinden arınmış kına saçınızı boyamaz. 



Doğal boyaların özelliği, sentez ile elde edilmiş boyalarınkine oranla fazla daha ufak olan molekülleridir. Bu özellik onların saç telinin tümüne ve özellikle saç telini oluşturan kabuğa nüfuz etmelerini sağlar. Böylece direkt boyaların yaptığı gibi saç renginin geneliyle bütünleşirler. 



Doğal boyalar şampuanlamayla yok olur. Düzenli olarak kullanılırsa yoğunlukları artar; çünkü saçta halen var olan boyanın üzerine tutunurlar. Böylece doğal boyalar, saçın genel bütünlüğünü bozmadan saç renginin sabit tutulabilmesi açısından yararlıdır. 



Kimyasal boyalara oranla daha uzun bir bekleme süresiyle uygulanmalıdırlar. Bu zaman genellikle bir saat olmasına rağmen, her şey saçınızın doğal rengi ve kalitesine bağlı olarak dikkatle uygulanmalıdır. Örneğin açık renk saçta “havuç turuncusu” gibi bir sonuç istenmiyorsa, metod zamanı kısa tutulmalıdır. 



Doğal boyayla boyanmış bir saça kimyasal boya uygulandığında, kutuda belirtilen süreden daha uzun bir metod süresine ihtiyaç vardır. Kimyasal bazlı boyanın kuvvetlenen saça nüfuz etmesi ve bunu aşması daha uzun zaman tutar. Beklenen neticeyi almak bazen birkaç denemeyle mümkün olur.



-Saçlar boyandıktan sonra renginin yüzde 50’sini ilk hafta içinde kaybeder. Boyama sırasında saçın dış koruyucu kısmı açılır ve boya emilir.  Eğer bu kısım kapanmadan saçınızı temizlerseniz fazla fazla renk kaybı meydana gelecektir. Saçın dış koruyucu kısmı kapanması için boyadan sonraki ilk 24 saat saçınızı yıkamayın. Yıkamaya karar verdiğinizde renk koruyuculu şampuanları tercih edin.



- Öncelikle saç renginizi renk tablosundan seçerek, yazılı olan tavsiyeler doğrultusunda renk seçimi yaptırın veya yapın.



- Koyu renk saçlı iseniz, fazla açık bir rengi tatbik etmek için öncelikle kuaförde saç renginizi açtırmalısınız.



- Kalıcı boya kullanılacak saçlar 1-2 gün yıkanmamış saçlar olmalıdır. Aksi takdirde saç derisinde geçici yanmalar olabilir.



- Yıpranmış bakımsız saçlarda istenen verim elde edilemeyebilir. Boya tatbikinden önce saçlarınızın bakımlı olmasına özen gösterin.



- Boya karışımı hazırlandıktan sonra hemen tatbik edilmelidir. Aksi takdirde boya, etkisini yitirir ve işleminiz yarım kalır.



- Kınalı Saçlarınızı da boyayabilirsiniz. Ancak kına saç boyasının saçlara nüfuz etmesini önleyebilir.



- Kalıcı boyalarda, saçlarınızı tekrar boyamayı düşünüyorsanız en az 1-2 hafta beklemelisiniz. Aksi takdirde saçlarınız yıpranabilir.



- Geçici boyalarda ise saç renginizi beğenmediğiniz takdirde boya uygulandıktan hemen sonra geçici boya kullanarak saç renginizi değiştirebilirsiniz.



- Geçici boyalarda, kalıcı boyaların aksine saç yeni yıkanmış ve nemli olmalıdır.



- Ten renginizi ortaya çıkarmak için saçlarınızı gerçek renginin iki ton açığı ya da koyusuna boyayın.



- Saçlarınızda ciddi renk değişimleri düşünüyorsanız çekinmeyin fakat beğenmeme riskine karşı bu tür değişimleri kuaförde yaptırmanızda yarar var.



- Bal sarısı, çikolata kahvesi gibi sıcak tonlar sizi ulaşılabilir, kirli sarı, kestane kızılı gibi soğuk renkler daha başına buyruk gösterir.



- Saç renginizi değiştirmeden önce eşinizin ya da sevgilinizin fikrini de alabilirsiniz. Ancak eninde sonunda son kararı içinizden gelen sese göre verin.



ALERJİ RİSKİ




Boya ürünleri mutlaka önceden test edilir. Ancak bazı insanlar diğerlerine göre daha hassas olabilir ve yapılan testlere rağmen ürün, bu insanlarda alerjiye neden olabilir. Testler, 1986 tarihinden beri hayvanların üzerinde değil, hücrelerin üzerinde gerçekleştirilmektedir. Bu testler insan vücudunun hassasiyetleri üzerine dayandırılmıştır. Bio-kimyagerler hücresel değişiklik veya mutasyonların olup olmadığını araştırır. Bu testler bitirildiğinde, insan derisi üzerinde yapılan testlere geçilir. Bunlar hammadde üzerinde yapılmaktadır. Bu da tahriş oranında fikir yürütülebilmesine izin verir. 



Kına da alerjiye sebep olabilir: özellikle doğal olmayan “kara kına”. Kara kınada alerjiye neden olan, doğal kınaya karıştırılmış bakır oksit veya kurşun tuzudur. Bu moleküller saç için zararlıdır. Kara kınada göz ardı edilmemesi gereken bir alerji ve zehirlenme riski vardır. Kurşun tuzları saça sabitlenir. Bu nedenlerle bahsi geçen bir boyamanın üzerine kalıcı yeni bir boya uygulamak da sakıncalıdır; çünkü saçı yakma tehlikesi bulunur. Kimyasal boyaların prospektüslerinde üreticilerin, ürünlerinin metalik tuzlar içeren bir boyayla boyanmış saçlara uygulanmaması için talimatları vardır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yazı Ust Reklam Alanı

Responsive Ads Here

Pages