Saçlariniza İyi Davran ki Sizi Benimsesin Neden mi? - Bayan Saç Modelleri Trendi Saç Bakımı

En Yeni Eklenen

Reklam Alanı 720

Responsive Ads Here

Yazı Ust Reklam

Yazı Ust Reklam
Responsive Ads Here

25 Mayıs 2014 Pazar

Saçlariniza İyi Davran ki Sizi Benimsesin Neden mi?

Güzel ve sağlıklı saçların ruh halimiz üzerindeki etkisi malum. Formda saçlar sabah evden çıkarken kendimizi iyi hissetmemizi sağlıyor. Üstelik bu sadece kadınlar için değil, erkekler için de geçerli.

Doğal yollarla saç bakımı ve şampuanlar hakkında daha önce çok yazı yazdım. Bu yazımda ise saçlarımıza bilmeden verdiğimiz zararlardan bahsedeceğim.


Saçları çok sık yıkamak: Saçları çok sık yıkamak saçımızı kurutur ve yıpranarak kırılmasına neden olur. Eğer temiz havada yaşıyorsanız 5 günde bir saçınızı yıkasanız bile yeterli olacağını biliyor musunuz? İlk başlarda saçlarınız yağlansa bile zaman içinde alışacak ve kendi dengesini bulacak. Saçın ürettiği yağ kendini korumak için bir savunma mekanizmasıdır, unutmayın.


Saçları çok sıcak su ile yıkamak da zararlıdır, saçınızın üzerindeki koruyucu tabakayı yok eder. En ideal durum, saçları ılık su ile yıkamaktır.

Saçlara hor davranmak: Saçınızı yıkarken ona neler yaptığınızı düşünün. Çamaşır çitiler gibi mi yıkıyorsunuz? Eğer öyleyse saçınızı daha yıkarken kırıyorsunuz demektir. Saçları son derece nazik hareketlerle , masaj yapar gibi yıkamak gerekiyor. Durularken ise iyice duruladığınızdan emin olun ki, şampuanların içindeki zararlı kimyasallar saçınızda kalmasın.

Saçlarımızı kuruturken de çok zarar veriyoruz. Havlu ile son derece yumuşak hareketlerle kurulayarak saçın suyunu almalıyız. Saçın en büyük düşmanlarından birisi de fön makinesi. Makinenin üflediği sıcak hava saç köklerine zarar veriyor, saçları kurutuyor. Ayrıca fön makinesinin yaydığı dalgalar sağlığımıza da zarar veriyor. Bu nedenle çok mecbur değilsek saçı fön makinesi ile kurutmayalım ve eğer kullanacaksak en az 20 cm uzaktan tutalım.

Saçları sürekli topu tutmak, gergin bağlamak: Saçları sıkı bağlamak, saçların kopara dökülmesine sebep oluyor.

Son olarak saçlarınızı tararken de nazik ve yumuşak hareketlerle tararsanız, kırılma ve kopmaların azaldığını göreceksiniz. Saç tararken nemli olması, daha az zarar görmesini sağlıyor. Maşa ve saç düzleştirici ise aşırı sıcak olduğu için saçlarımızı yakıyor maalesef.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yazı Ust Reklam Alanı

Responsive Ads Here

Pages