Saça Kina Yakmadan Önce Bir Bak İsterseniz? - Bayan Saç Modelleri Trendi Saç Bakımı

En Yeni Eklenen

Reklam Alanı 720

Responsive Ads Here

Yazı Ust Reklam

Yazı Ust Reklam
Responsive Ads Here

22 Ağustos 2014 Cuma

Saça Kina Yakmadan Önce Bir Bak İsterseniz?

Selamlar hanımlar bugün sizlere Kına yakmak adlı konumuz ile fazlası ile memnun kalacağınız birbirinden özel paylaşımlarımız ile karşınızdayız. Saça Kına yakmanın faydaları ve bilmeniz gerekenler neler kısaca bayanlara özel saç bakımı ve dahası.

Yeşil kına mı ? Hint Kınası mı daha iyi ?Kına yakmak saçı yıpratır mı? Döker mi? Kına saça faydalı mı? Saça kına yakmanın faydaları,Hangi kına daha iyi

İşte saçlara kına yakmanın püf noktaları...
Piyasada hint kınası, yeşil kına gibi çeşitler mevcuttur. Ancak hint kınası kimi insanda alerjiye sebep verebildiği için yeşil kına daha sağlıklı olacaktır. Yıllardır bilinen doğal yeşil toz kına aktarlarda satılmaktadır. Ortalama saç uzunluğu için 250 gr. toz kına işlem için yeterli olacaktır.


Kına hazırlanma işlemi çok basittir. Aktardan alacağınız kınayı uygun bir kâseye koymalısınız sonrasında ılık su ile kıvam vermeniz gerekecek. Çamur kıvamına ulaşana kadar karıştırmalısınız. 


Kına kimyasal olarak asidik bir sıvıyla karıştığında daha etkili oluyor. Bu nedenle kınayı su yerine doğal elma sirkesi, limon, portakal suyu veya şarapla karıştırabilirsiniz. Böylece rengini daha çabuk verecektir.

Karıştırma esnasında içerisine katacağınız bazı malzemeler renk değişikliği yapacaktır.

Koyu kızıl tonları için, kuşburnu çayı, şarap, siyah çay veya adaçayı kullanın. Karışıma kına taşı adıyla aktarlarda satılan malzemeden bir kaşık koyarak, daha koyu kızıl saçlara sahip olabilirsiniz.

Daha açık bir renge ulaşmak isterseniz papatya, sarı kantaron, ıhlamur ile kınayı karıştırın.

Soğan kabuğu ve zerdeçal kullanarak bakır tonlarına, ceviz yağı kullanarak kahverengi tonlarına ulaşabilirsiniz. Katı malzemeleri suda kaynatıp, süzdüğünüz suyu toz kına ile karıştırmalısınız.

Aynı zamanda sadece parlaklık vermek ya da saçınızı beslemek için kına yapmayı düşünüyorsanı çok koyu olmayan çayla kınayı yapabilirsiniz. Karışımınıza zeytinyağı, badem yağı gibi besleyici yağlar eklemeyi unutmayın. Böylece kınanın oluşturabileceği olası kuruluğun önüne geçmiş olursunuz.  Karışıma eczaneden alacağınız ampul vitaminleri de ekleyebilirsiniz.

Ellere dikkat
Kına temas ettiği ele hemen renk bırakacağı için eldiven ile işlemler yapılmalıdır. Bu konu için başka birinden yardım almanız daha doğru olur.

Tüm saça yakılan kına sonrasında kulaklara değmemesi ve ensenize renk vermemesi için topuz şeklinde toplanması iyi olacaktır. Topuz yaptığınız saçlarınızı folyo ile kapatıp dinlenmesi için beklemeniz gerekecektir. Kınanın saça iyice nüfus etmesi için 4 saat kadar saçınızda kalması yeterli olacaktır. Gece saçınıza kınayı yakıp yatmak bekleme süresi açısından daha iyi olabilir.

Tekrar etmelisiniz
Saçlarınıza kına yakma işlemlerini belirli aralıklarla tekrarlamanız gerekmektedir. Tekrarlanmayan durumlarda saçlarınız kırılacak nemini kaybedecektir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yazı Ust Reklam Alanı

Responsive Ads Here

Pages