Evde Kolayca Saç Nasil Boyanir Hatun Sudenaz Teknikleri - Bayan Saç Modelleri Trendi Saç Bakımı

En Yeni Eklenen

Reklam Alanı 720

Responsive Ads Here

Yazı Ust Reklam

Yazı Ust Reklam
Responsive Ads Here

12 Haziran 2014 Perşembe

Evde Kolayca Saç Nasil Boyanir Hatun Sudenaz Teknikleri

Evde Saç Boyama Teknikleri Top 10
İlk olarak evde saç boyama karar vermeden önce saçınızın kesime ihtiyacı olup olmadığını kontrol edin. Kırıklarınız ya da yıpranmış saç telleriniz varsa saçınızı kestirin. Saç telleriniz ince ve kuru ise öncelikle bakım yapın. 

Güçlenmesi için b vitamini, güneşin etkilerini daha aza indiren ve korumaya yarayan e vitamini, nemlenmesi için avokado yağı ve hindistancevizi yağı içeren ürünler tavsiye edilir.

Seçiminizi iyi yapın

Daha önce hiç kalıcı boya denemediyseniz önce geçici bir boya seçmeniz iyi olacaktır. Böylece beğenmediğiniz bir sonuç aldığınızda geri dönmeniz kolaylaşır.
Teninize uyacak ve doğal saç renginizden iki ya da üç ton koyu olacak bir renk seçin. Beyazlık ya da grilikleri de dikkate alırsanız, birkaç ton koyuluk iyi bir kapatma görevi görecektir. Aksi takdirde bu bölgelerde ilginç turunculuklarınız olabilir.

Günümüzde saç boyaları neredeyse hazır halde tüketicilere sunulmaktadır. Bunun yanı sıra doğal olan yada kına karışımı olarak adlandırılan boyalarda vardır bunların uygulaması ve hazırlanması biraz zaman alabilir.

İstediğimiz bir saç rengi elde etmek istediğimiz zaman boya karışımı hazırlanır, doğru saç renkleri seçilirse makyajınızı ve güzelliğinizi arttırır. Saç boyası karışımları genellikle kuaförlerin istediğimiz rengi bulabilmek için hazırladığı karışımlardır. Bu karışımı hazırlamak ve istenilen rengi tutturmak biraz zor olduğu için bilen birinin bunu yapması gerekmektedir. Bilinçsizce hazırlanan bir karışım saçımızı berbat edebilir.

Örneğin karamelle, çikolata kahveyi karıştırıp harika bir renk elde edebilirsiniz fakat içine koyduğunuz fakat açıcısını az yada fazla koyarsanız rengi bozarsınız. İstediğiniz renkten fazla farklı bir renk oluşur. Normal bir saç boyası hazırlamak için tüp halindeki saç boyasını metod yapacağınız kabın içine sıkıyorsunuz ve boyanın içine açıcı olarak koyulan oksidasyonu ekledikten sonra fazla iyi karıştırmak gerekiyor. Boya koyu bir krema halini almalıdır. Boyayı hazırladıktan sonra hemen sürmeyin, biraz bekledikten sonra metod yapılması gerekmektedir. Saç boyası rengi kadar saç modelleri de fazla önemlidir.


Bunlara dikkat:


• Başlamadan önce mutlaka kullanım kılavuzunu iyice okuyun.
• Boyamaya başlamadan önce bütün gereçlerin tam olduğundan emin olun.
• Eski bir gömlek giyin ve eski bir havlu kullanın.
• Saçınızın etrafındaki cildin lekelenmemesi için biraz vazelin sürün, fakat saça bulaştırmamaya dikkat edin.
• Boya sürerken mutlaka eldiven kullanın.
• Saçları bölerken ve boyayı dağıtırken geniş ağızlı bir tarak kullanın.
• Cilde bulaşan boyayı ıslak mendil, şampuanlı veya cilt temizleyicili pamuk ile silin.
• Rengin tutması için saati ayarlayın.


Bunlardan kaçının:


• Saçınız açık kahverengiden daha koyuysa renk açıcı ya da sarartıcı maddeler kullanmayın. Aksi takdirde saçınız turuncu olur.
• Cereyan yapan bir yerde ya da ateş yakınında oturmayın. Bu metod sürecini ve sonucu etkileyebilir.
• Bekleme sırasında telefonla konuşmayın, aksi takdirde zamanın nasıl geçtiğini fark etmeyebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yazı Ust Reklam Alanı

Responsive Ads Here

Pages