Boyali Saçlar Nasil Yikanir Soru ve Cevap - Bayan Saç Modelleri Trendi Saç Bakımı

En Yeni Eklenen

Reklam Alanı 720

Responsive Ads Here

Yazı Ust Reklam

Yazı Ust Reklam
Responsive Ads Here

13 Haziran 2014 Cuma

Boyali Saçlar Nasil Yikanir Soru ve Cevap

Boyalı Saçlar Nasıl Yıkanır
Her temizlemeden sonra saçlarınızın rengi giderek solar...

Haftada iki kere saç rengini artıran ve kökleri güçlendiren bir şampuanla masaj yaparak uygulayın

Daha fazla parlaklık için daha az şampuan... Saçlarınız yağlanmadıkça her gün yıkamayın. Saçları her gün şampuanla temizlemek saçları koruyan, besleyen ve parlak gösteren doğal yağını yok eder. Eğer saçlarınız kuru, yıpranmış ve boyalıysa saçlarınızı iki gün yıkamayın. Eğer saçlarınız normalse bir veya iki gün yıkamayabilirsiniz. Saçlarınız şeklini kaybediyorsa sadece su ile durulayın.

Her zaman saçlarınızı temizlerken masaj yaparak temizleyin bu kan dolaşımınızı hızlandırarak saç köklerinin ani uzamasını sağlar...

Saç bakım ürünlerini kuru saça değil, nemli saça uygulayın. Böylelikle daha kısa sürede, daha iyi sonuç alırsınız. Saçınızdaki dalgaları canlandırmak için, saç köpüğünü tenis topu büyüklüğünde elinize sıkın ve diplerden dışa doğru nüfus etmesini sağlayın. Eğer saçınızı yıkayacak vaktiniz yoksa ve saçınız kısaysa, saçınızı biraz ıslatın, geriye doğru tarayın ve sadece alnınızın üstündeki saçlara sprey sıkın.

Eğer saçlarınız uzun, kalın telli ve düzse, atkuyruğu yapmanızı tavsiye ederiz. Eğer uzun ama sorunsuz saçlara sahipseniz, o zaman kafanızı yere doğru eğin, saç spreyi sıkın ve saçlarınızı geriye doğru atın. Topuz yapmayı da düşünebilirsiniz.

Eğer saçlarınızın kısa zamanda düzene sokulmaya ihtiyacı varsa, saçlarınızı temizleyin ve sadece kahküller ile yüzünüzün üzerine dökülen kısımlara fön çekin.

Eğer boyama işlemi sırasında eldiven takmadıysanız durularken mutlaka kullanmalısınız. Eldiven kullanımı cildinizin boyayı emmesini engelleyecektir.

Saçlarınızı direkt olarak akarsu altında durulamayınız. Bir zaman saclarınızı durulayacağınız bölgede su birikmesi sağlayınız. Bu işlem ile boya su ile karışırken hem saçınıza daha güzel işleyecektir hem de tonlama farkı oluşmayacaktır. Suda boyanın yavaş yavaş çözülmesini ve akmasını sağlayınız.

Boyanmış saçı temizlerken su sıcaklığı fazla önemlidir. Ne fazla sıcak nede soğuk su olmalıdır. Sıcak su boyanın saçınızdan akıp gitmesine, soğuk su ise rengin solmasına neden olacaktır. En iyi durulama suyu sıcaklığı ılıktır.

Yüz, boyun, alın ve ense diplerinin tamamen boyadan arındırılmış olmasına özen gösterin. Bu işleme yeterince önem verilmez ise ciltte lekeler göze çarpacaktır ve cilt lekelerini temizlemeye çalışırken saçınızın dip kısmındaki boya tonlamasını bozabilirsiniz.

Saçlarınızı sert hareketlerle değil her zaman hafif masajlar şeklinde ve dalgalanma sağlayarak durulamaya özen gösterin.

Son olarak şampuanlamaya dikkat etmelisiniz. Bol miktarda şampuan kullanımından kaçının ve mutlaka boya koruyucu şampuanları tercih edin.

Boyalı saçlara uygun şampuanlar yanında mutlaka boyalı saçları ve saç derisini besleyecek boyalı saç kremleri kullanın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yazı Ust Reklam Alanı

Responsive Ads Here

Pages