Şampuan Kullanmadan Saç Yikama Nasil Yapiyorlar - Bayan Saç Modelleri Trendi Saç Bakımı

En Yeni Eklenen

Reklam Alanı 720

Responsive Ads Here

Yazı Ust Reklam

Yazı Ust Reklam
Responsive Ads Here

25 Mayıs 2014 Pazar

Şampuan Kullanmadan Saç Yikama Nasil Yapiyorlar

Şampuanların içindeki zararlı maddelerden daha önce bahsetmiştim ve evde şampuan yapımı tarifini de burada vermiştim. Bugün ise yine tamamen doğal ve basit bir yöntemle şampuan ve sabun kullanmadan saçlarımızı temizleyebileceğimiz bir yöntemden bahsedeceğim...

Bildiğiniz gibi şampuanların içindeki en tehlikeli madde SLS’dir. Bu madde endüstriyel temizlik ürünlerinde kullanıldığı gibi yüzlerce kozmetik üründe de oldukça fazla kullanılan bir yüzey aktif madde (sürfaktan), deterjan ve emülgatördür. 

Hemen hemen tüm şampuanlarda, saç derisi tedavisinde, saç boyası ve renk açıcılarda, diş macununda, vücut temizleyicilerinde, makyaj malzemelerinde, sıvı sabunlarda, çamaşır deterjanlarında, banyo yağları ve tuzlarında SLS bulunmaktadır. Her ne kadar SLS hindistan cevizi yağından elde edilmiş olsa da sonuç o kadar doğal olmuyor. SLS ile ilgili asıl sıkıntı, üretim aşamasında kansorejen bir madde olan 1,4 dioksinin yan ürün olarak ortaya çıkarak SLS’i kirletmesidir.


Bu nedenle şimdi size güzel bir yöntem anlatacağım.


* 1 su bardağı ılık suya 1 silme çorba kaşığı karbonat
* 1 su bardağı suya 1 çorba kaşığı elma sirkesi


Karbonat şampuan niyetine kullanılıyor. Karbonat kullanırken saçınızın şampuanla yıkadığınız zamanki gibi köpürmesini beklemeyin. Zaten köpük demek deterjan demek. Fakat karbonat saçınızı temizliyor. Şüpheniz olmasın. İlk başta saçınız deterjana alıştığı için bir geçiş süreci olacak. Sabırlı olun ve karbonata devam edin. Böylece evde yapabileceğiniz şampuanınız hazır. Hem son derece doğal hem ucuz hem de zararlı hiçbir etkisi yok.
Saç derimizin ph’ı 5 civarındadır yani hafif asidik bir yapıdadır. Saçımızı bazik olan karbonatla yıkadıktan sonra asidik olan uygun bir şeyle de saçın asit baz dengesini ayarlamak gerekiyor. Bunun içinse elma sirkesi kullanacağız. Elma sirkesi inanılmaz faydalı bir şey ki sonra yazacağım. Saçlar için de mükemmel, saçınızı hem parlak yapıyor hem de kolay taranmasını sağlıyor. Kokusu ise sadece yıkarken, suyla akıp gittiği için koku kalmıyor. Böylece saç kreminden de kurtulmuş oluyoruz.

Karbonat ve sirke karışımını koymak için eski şampuan şişelerinizden veya bir pet su şişesinden faydalanabilirsiniz. Uygulaması ise; ıslanmış saçınıza karbonatlı karışımdan dökün. Saçınızın uzunluğuna göre miktarı siz belirleyeceksiniz. Parmak uçlarınızla saç derisine masaj yapın ve şampuanda yaptığınız gibi saçınızı yıkayın. Duruladıktan sonra saçlarınız elinize yağlı yağlı geliyorsa eğer son bir kez daha yıkama işlemini tekrarlayabilirsiniz. Saçınıza, son durulama suyunda sirkeli karışımdan dökün, saçınıza masaj yapın ve sonra durulayın. Eğer saç deriniz çabuk yağlanmıyorsa, sirkeli karışımı sadece saç uçlarına uygulayabilirsiniz.
Verdiğim miktarları kendi deneyiminize göre ayarlayabilirsiniz. Alışmanız zaman alacak fakat engeç bir ay içinde saçlarınız alışacak ve tertemiz olduğunu göreceksiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yazı Ust Reklam Alanı

Responsive Ads Here

Pages